• Ohrid4u

HOE ZIT HET MET HET BOEKEN VAN EEN VAKANTIE TIJDENS DE CORONACRISIS?

Vaak beginnen mensen in deze periode na te denken over de zomervakantie. Maar door de coronacrisis gaan bij veel landen de grenzen dicht. Hoe zeker is dat zomerse uitje nog?


REISADVIES Afgelopen dinsdag heeft het Ministerie voor Buitenlandse zaken iedereen afgeraden de komende tijd naar het buitenland af te reizen, tenzij dat strikt noodzakelijk is. Voor alle landen geldt inmiddels minimaal code oranje, wat betekent dat je er voorlopig beter niet naartoe kunt.

Veel landen hebben al inreisbeperkingen ingevoerd voor reizigers uit landen waar het coronavirus is vastgesteld. Nederland hoort daar dus ook bij.


Reisorganisatie TUI heeft alle reizen tot en met 30 april 2020 geannuleerd. Om hun klanten tegemoet te komen, ontvangen de reizigers waarvan de reis is geannuleerd een voucher. Daarmee kan op een later moment, wanneer het weer veilig is om te reizen, een vervangende reis worden geboekt. De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Wanneer u een TUI reis hebt geboekt krijgt u een voucher die voor een toekomstige TUI reis gebruikt kan worden en wanneer u een Kras reis hebt geboekt krijgt u een Kras voucher die voor een toekomstige Kras reis gebruikt kan worden.

TUI en KRAS geeft aan dat de reizen vanaf 1 mei vooralsnog doorgaan.

- Alle pakketreizen van TUI en Kras met vertrek tot en met 30 april 2020. - Alle autovakanties van TUI en Kras met vertrek tot en met 30 april 2020. - Alle reizen van TUI en Kras waarbij alleen een accommodatie is geboekt, met vertrek tot en met 30 april 2020. - Alle ticket-only boekingen met vertrek tot en met 30 april 2020.


Corendon annuleert alle vakanties tot 1 juni, reizigers krijgen tegoedbon


Wizz Air Tickets geannuleerd?

Als uw vlucht vertraagd of geannuleerd wordt, hebt u de volgende mogelijkheden

1. Boeken naar een andere vlucht van Wizz Air op dezelfde of - indien nodig - een vergelijkbare route, zo snel mogelijk en afhankelijk van de beschikbaarheid van plaatsen.

2. Terugbetaling van volledige bedrag van de ticket

3. Crediteren van het volledige betaalde bedrag voor de geannuleerde vlucht plus 20% van het voor de geannuleerde vlucht betaalde tarief op uw WIZZ-account (en ook voor de retourvlucht indien van toepassing). Dit tegoed kan gebruikt worden voor alle vluchten van Wizz Air.

De kans zit er dus nog in dat je in de zomer gewoon op vakantie kunt gaan zoals gepland, maar houd vooral de reisadviezen in de gaten. Er kan nog van alles gebeuren. Heb je al een reis geboekt voor de komende weken, is die nog niet geannuleerd en wil je zeker weten of je erheen kan? Kijk dan op de website van de International Air Transport Association (IATA). Daar staat per land aangegeven wat het actuele reisadvies is.

231 Ansichten1 Kommentar

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
Untitled-3.png
  • Ohrid4u op facebook
  • Ohrid4u op instagram

KONTAKT:

E-Mail: ohrid4u@yahoo.com

Nummer der Handelskammer: 70394466

MwSt.: NL002413124B63

RECHTLICH: GESCHÄFTSBEDINGUNGEN

.

tui.gif
pegasus.jpg

"Gute Seite mit vielen Informationen. Dort können Sie Fragen stellen und schnelle Antworten erhalten. Gute Urlaubstipps!"

Cindy Grootelaar

Flag-map North Macedonia

© 2020 von FLOR IT und aktualisiert von House of Communications . Stolz geschaffen für Ana aus Ohrid, Mazedonien