• Ohrid4u

Macedonische eten: liefde en passie

Aktualisiert: 5. Nov 2020

Wat de tomaten zo sappig maakt, het lam zo zacht, en de pepers zo knapperig zijn volledig te danken aan het klimaat en de geografie.

Macedonië is een overwegend bergachtig land beïnvloed door verschillende klimaten, van de valleien van het zuiden tot de toppen van het zuidwesten, of het gebied aan de rand van Ohrid en Prespa. Dit alleen al is een van de belangrijkste redenen waarom het land zo'n breed scala aan fruit, groenten en granen kan produceren. Maar dat is maar een stukje van de puzzel.

De andere komt voort uit het feit dat boeren hier zelden pesticiden of additieven gebruiken. Sterker nog, hun boerderijen zijn altijd organisch geweest, voornamelijk vanwege het gebrek aan inzicht in de moderne landbouw.

Terwijl de wereld nog steeds intensief probeert biologisch voedsel terug te brengen in de gastronomie, doen de plattelandsgebieden van Macedonië en de huishoudens hier al decennia mee. Dit 'oude school'-concept geeft onze landbouwproducten de volle smaak. Het maakt elke groente en fruit sappiger, het vlees verser en malser. Sommige van onze gerechten zijn misschien niet mooi, maar ze zijn lekker en gezond, "

De liefde en passie voor het bereiden van gerechten van onze voorouders, zoals geroosterd varkensvlees met Macedonische paprika, makalo [romige knoflook dip], of spinazie börek, zal waarschijnlijk niet veranderen - althans voor een tijdje. Er zal altijd iemand thuis zijn om lekkere gerechten te maken en het gezin bij elkaar te brengen - of het nu de grootmoeder, moeder, vrouw of dochter is.

53 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
Untitled-3.png
  • Ohrid4u op facebook
  • Ohrid4u op instagram

KONTAKT:

E-Mail: ohrid4u@yahoo.com

Nummer der Handelskammer: 70394466

MwSt.: NL002413124B63

RECHTLICH: GESCHÄFTSBEDINGUNGEN

.

tui.gif
pegasus.jpg

"Gute Seite mit vielen Informationen. Dort können Sie Fragen stellen und schnelle Antworten erhalten. Gute Urlaubstipps!"

Cindy Grootelaar

Flag-map North Macedonia

© 2020 von FLOR IT und aktualisiert von House of Communications . Stolz geschaffen für Ana aus Ohrid, Mazedonien