• Ohrid4u

Makedonsko Tavche Gravche

Aktualisiert: 5. Nov 2020

Gebakken bonen of tavche gravche is een traditioneel Macedonisch gerecht dat wordt gemaakt in een traditionele kleipot. Het is een van de beroemdste Macedonische gerechten, gezond en gemakkelijk te bereiden. Tavche jus betekent letterlijk 'bonen gekookt in een pan', het 'pan'-gedeelte komt van het Turkse woord 'tava'. De naam grijpt terug op de erfenis van de voedselbereiding in het gebied dat draaide om open vuur, met gegrild vlees dat de traditie van het sociale koken opwekt - stukken varkensvlees die over open kolen worden gegrild, en stoofschotels die urenlang, dagenlang borrelen in kleipotten en Hollandse ovens.


Ingrediënten:

500 gr bonen

1 ui

1 teentje knoflook

1 eetlepel paprikapoeder

olie

zout

zwarte peper

verse peterselie

munt

laurierblad

2-3 hete pepers (vezeni)

Voorbereiding:

Eerst maken we de bonen schoon en wassen ze en dan doen we ze in een pot met water om een nachtje te kunnen staan, zodat de bonen beter zacht worden.

Als de bonen een keer zijn blijven staan, gieten we water uit en gieten we ze er vers in, en zetten we de pot op een lagere temperatuur om te koken. Na de eerste keer koken, water uitgieten, de bonen wassen en vullen met vers water (ongeveer 2-3 vingers boven de bonen), zwarte peper en laurier toevoegen. Wees voorzichtig met de hoeveelheid water in de pot tijdens het koken, het mag niet te weinig of te veel zijn. Zodra u de bonen kookt, voegt u hete paprika's toe, zodat deze tijdens het koken iets zachter worden.

Doe de fijngesneden ui in een koekenpan en voeg wat olie toe. Bak het een tijdje, voeg dan de fijngesneden knoflook en het paprikapoeder toe.

Laat het even koken. Giet de bonen in een kleipot, voeg het mengsel uit de koekenpan toe, voeg vervolgens zout toe en roer het door elkaar.

Zet in de oven om een tijdje te bakken om de korst te vangen en wat kleur te krijgen. De bonen mogen niet droog zijn. Voeg na het bakken wat gedroogde munt toe en versier met een bosje verse munt en verse peterselie.

Hoe te serveren: Tavche gravche wordt warm geserveerd en kan in combinatie met kjofte, worst, spek en ribben of vis worden geserveerd. Ik raad een koolsalade aan bij dit gerecht.

Photo: https://www.facebook.com/EthnorestaurantDedoDimo/

Tekst: www.macedoniancuisine.com

109 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
Untitled-3.png
  • Ohrid4u op facebook
  • Ohrid4u op instagram

KONTAKT:

E-Mail: ohrid4u@yahoo.com

Nummer der Handelskammer: 70394466

MwSt.: NL002413124B63

RECHTLICH: GESCHÄFTSBEDINGUNGEN

.

tui.gif
pegasus.jpg

"Gute Seite mit vielen Informationen. Dort können Sie Fragen stellen und schnelle Antworten erhalten. Gute Urlaubstipps!"

Cindy Grootelaar

Flag-map North Macedonia

© 2020 von FLOR IT und aktualisiert von House of Communications . Stolz geschaffen für Ana aus Ohrid, Mazedonien