ohrid door de lens van albert kahn

Aktualisiert: Jan 3

In 1909 begon de miljonair Franse bankier en filantroop Albert Kahn aan een ambitieus project om een ​​kleuren fotografisch verslag te maken van en voor de volkeren van de wereld. Als een idealist en een internationalist, geloofde Kahn dat hij het nieuwe autochrome-proces, 's werelds eerste gebruiksvriendelijke fotografische systeem in ware kleuren, kon gebruiken om cross-culturele vrede en begrip te bevorderen.

Tot voor kort bleef Kahn's enorme collectie van 72.000 autochrome relatief ongehoord.

Nu, een eeuw nadat hij zijn project lanceerde, brengen dit boek en de BBC tv-serie die het begeleidt deze verblindende foto's voor het eerst naar een massapubliek en brengen kleur in wat we meestal als een volledig zwart-wit tijdperk beschouwen.

Kahn stuurde fotografen naar meer dan 50 landen (inclusief Macedonië), vaak op cruciale momenten in hun geschiedenis, toen eeuwenoude culturen voor altijd op het punt stonden te worden veranderd door oorlog en de mars van de - globalisering. Ze documenteerden in ware kleur de ineenstorting van de Ottomaanse en Oostenrijks-Hongaarse rijken, de laatste traditionele Keltische dorpen in Ierland en de soldaten van de Eerste Wereldoorlog.

6 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
Untitled-3.png
  • Ohrid4u op facebook
  • Ohrid4u op instagram

KONTAKT:

E-Mail: ohrid4u@yahoo.com

Nummer der Handelskammer: 70394466

MwSt.: NL002413124B63

RECHTLICH: GESCHÄFTSBEDINGUNGEN

.

tui.gif
pegasus.jpg

"Gute Seite mit vielen Informationen. Dort können Sie Fragen stellen und schnelle Antworten erhalten. Gute Urlaubstipps!"

Cindy Grootelaar

Flag-map North Macedonia

© 2020 von FLOR IT und aktualisiert von House of Communications . Stolz geschaffen für Ana aus Ohrid, Mazedonien