• Ohrid4u

De dag dat we elkaar vergeven

Vandaag de dag vieren orthodoxe gelovigen het feest van Vergeving of Vergevingszondag, bekend als Prochka of Veliki Pokladi, dat volgens sommigen tot de grootste christelijke feestdagen behoort, direct na Kerstmis en Pasen.

Met Prochka begint de lange paasvastenperiode die gevuld is met vele gewoontes en geloofsovertuigingen, met veel disclaimers en de hoop om de opstanding van Christus (Pasen) te verwelkomen, voor de gemeenschap en de identificatie met de Heiland Jezus Christus.

Vergeef en wees vergeven!


De traditie gaat verder, zoals elk jaar, met de eerste dag van maart, veel van de burgers zetten martenitsa op hun handen of op de revers. Zij geloven dat het dragen van martenitsa tot 22 maart geluk in hun leven zal brengen.

Martenitsa (martinka) is een klein ornament dat onze ouders, tantes of grootmoeders aan onze handen binden en worden gedragen vanaf 1 maart tot het einde van de maand, en volgens andere geloofsovertuigingen wordt martenitsa vastgebonden op 14 maart. Martenitsa is een ornament gemaakt van hennep in rode en witte kleur. Ze zijn het symbool van Baba Marta (oma maart), bij ons bekend als een voorbode van de lente.
Photo: https://www.littlepassports.com/


34 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
Untitled-3.png
  • Ohrid4u op facebook
  • Ohrid4u op instagram

KONTAKT:

E-Mail: ohrid4u@yahoo.com

Nummer der Handelskammer: 70394466

MwSt.: NL002413124B63

RECHTLICH: GESCHÄFTSBEDINGUNGEN

.

tui.gif
pegasus.jpg

"Gute Seite mit vielen Informationen. Dort können Sie Fragen stellen und schnelle Antworten erhalten. Gute Urlaubstipps!"

Cindy Grootelaar

Flag-map North Macedonia

© 2020 von FLOR IT und aktualisiert von House of Communications . Stolz geschaffen für Ana aus Ohrid, Mazedonien