Vroegchristelijke basiliek op archeologische locatie "Manchevci"

De site "Manchevci" werd in de loop van 2007 ontdekt. Na de archeologische opgravingen op deze archeologische site werd een vroegchristelijke basiliek ontdekt. De site ligt in de buurt van de kathedraal van St. Sophia, in de richting van het antieke theater. De basiliek, die een van de negen basilieken in de stad is en afkomstig is uit de 4de-5de eeuw voor Christus, heeft een mooi bewaard gebleven vloermozaïek met een decoratieve opstelling die kenmerkend was voor de 4de en 5de eeuw. Bijzonder belangrijk is het mozaïekveld met een inscriptie van een schenker die Thomas en Johannes noemt, die waarschijnlijk het gebouw hebben gebouwd. Tijdens de archeologische opgravingen werden zeer belangrijke elementen en fragmenten van het marmeren architectonische en decoratieve beeldhouwwerk onthuld.


Photo : Zoran Spirkovski


De maximale restauratie-interventies werden uitgevoerd binnen de ontwerpoplossingen. Voor de conservering werden authentieke materialen gebruikt, rekening houdend met het opus van het metselwerk.

Tegelijkertijd werden de bewaard gebleven structuren van de basiliek geconsolideerd, en voor de bescherming van het gebouw tegen regenwatergolven met een lichte constructie en bedekt met transparante acrylplaten gebouwd.


Bron: Muzej Ohrid42 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
Untitled-3.png
  • Ohrid4u op facebook
  • Ohrid4u op instagram

KONTAKT:

E-Mail: ohrid4u@yahoo.com

Nummer der Handelskammer: 70394466

MwSt.: NL002413124B63

RECHTLICH: GESCHÄFTSBEDINGUNGEN

.

tui.gif
pegasus.jpg

"Gute Seite mit vielen Informationen. Dort können Sie Fragen stellen und schnelle Antworten erhalten. Gute Urlaubstipps!"

Cindy Grootelaar

Flag-map North Macedonia

© 2020 von FLOR IT und aktualisiert von House of Communications . Stolz geschaffen für Ana aus Ohrid, Mazedonien